Satyasheel
 
Satyasheel 2018, Gurugram - Linear Concepts

Located in the dense metroscape of Delhi NCR, the project houses a small family of 4. Father-Son duo being the lead architects & designers wanted to keep their house simple, spacious and wished to play along the lines of linearity which is their core designing principle.

Satyasheel - is a three-storey villa, with an open floor plan concept for the ground floor - a formal drawing room - family lounge, open kitchen with an exclusive dining area. The house gets natural light in abundance & is very well ventilated- which was utilized optimally by the architects in planning. Northeast portion has been 'provided' with a skylight on the terrace, providing ample daylight to the entire house. The two floors on the top comprise two rooms per floor with a separate walk-in and a spacious bathroom catering to the needs of the family.

- cross ventilation ensures the house to be cool during the summer months of Delhi and the house is equipped with thermal insulation slim line floor to ceiling windows - The interiors have been designed according to the contemporary - modernist themes with keeping the user needs in focus.

© Linear Concepts. All rights reserved. Instagram